Pastel des tres leches

10-12 porties; 15 min voorbereiding; 45 min kooktijd.

In het geval dat u denkt dat Mexicanen geen desserts te maken, maakte ik een zoete traktatie om te laten zien dat het niet het geval is. Eigenlijk zijn er vele heerlijke desserts in Mexico. Ik spreek uit ervaring ze op te eten.

Eigenlijk is deze taart is typisch voor geheel Latijns-Amerika en ook Spanje, maar sinds ik ben nog steeds op een Mexicaanse golf, heb ik besloten om een soortgelijke versie naar de degene die ik probeerde een andere dag gemaakt.

“Pastel des tres leches” letterlijk betekent taart van drie melk die de koe, gecondenseerd en koffiemelk gebruikt om het te maken. De taart is zoet en plakkerig, maar nadat je het proberen, u zult het.


ingrediënten

  • 3 eieren, gescheiden blanken uit de dooiers
  • 200 g suiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 220 g bloem voor alle doeleinden
  • 2 tl bakpoeder
  • 60 ml melk
  • 1 vanillestokje

de  stroop

  • 120 ml zoete gecondenseerde melk
  • 150 ml koffie melk / room


Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden C / 320 graden F.

Scheid het eiwit in een droge schone kom. Laat de eierdooiers voor later. Klop de eiwitten met 1/3 van de suiker en een snufje zout tot ze dik en glanzend. Voeg de rest van de suiker tot het volledig geabsorbeerd.

Voeg de eidooiers het eiwit met een spatel. Verwijder de zaadjes uit het vanillestokje en voeg ze toe aan de melk. Doe de melk en het vanillestokje in een saus pan en bak voor een paar minuten. Zeef de melk en zet apart.

Zeef de bloem en het bakpoeder voordat je ze kunt gebruiken. Dit zal helpen de ingrediënten om beter te combineren en te houden van het mengsel luchtig.

Voeg de vanille melk en bloem in delen aan het eimengsel toe tot volledig opgenomen.

Transfer naar een bakvorm bedekt met een vel bakpapier. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten. Houd een oogje op de taart, zodat het niet verbrandt bovenop. Laat het geheel afkoelen.

Siroop : Meng de koffiemelk en de gecondenseerde melk samen. Maak gaatjes in de taart met behulp van een tandenstoker en giet de siroop op de top. Zorg ervoor dat de siroop heeft betrekking op de taart volledig. Zet in de koelkast ‘s nachts. De taart zal perfect zijn als de siroop volledig is geabsorbeerd. Genieten!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s